عنوان دیگر: نقش بازی در تربیت فرزند
پدید آورنده: محسن عباسی ولدی
ناشر: انتشارات آیین فطرت
دستهبندی موضوعی: بازی ها - والدین و کودک – جنبه های مذهبی – تربیت خانوادگی
مخاطب کتاب: پدران , مادران و مربیان تعلیم و تربیت
کاربرد کتاب: در جلد چهارم به یکی از اساسی ترین نیازهای کودک و نوجوان، یعنی «بازی» پرداخته شده است.
سبک زندگی مدرن بیش از آنکه با نیازهای کودک تطابق داشته باشد، با نیازهای او دشمنی دارد.از همین رو پیش از آنکه بازی هایی که با نیاز کودکان تناسب دارد، از یاد برود باید از آن ها سخن گفت و یادشان را زنده نگه داشت.
ساختار و محتوای کتاب: این جلد شامل 3 بخش با عناوین: «یک لیوان آب، یک لقمه غذا و یک دست بازی با طعم محبت»، «فرزندت سوء تغذیه ی بازی گرفته؛ حواست هست؟» و «نشانه های سالم بودن غذای بازی» می باشد. ضمیمه ادبی این کتاب نیز «بازی چه محراب خوبی است برای این عبادت» نام دارد.بخش اول به رابطۀ بازی با محبت ورزی می پردازد که می توان گفت عهده دار رابطۀ میان گزاره های رفتاری و موضوع این کتاب است. کم نیستند پدران و مادرانی که امروزه بازی بچه ها را جدی نمی گیرند. چرایی این بی اعتنایی موضوع بخش دوم است. در بخش سوم هم به ویژگی های بازی مفید پرداخته شده است.
سرفصل های مهم کتاب: فرزندت سوء تغذیه بازی گرفته حواست هست؟ - ناآگاهی از ضرورت بازی برای کودکان – مساوی دانستن بازی باسرگرمی- ناآگاهی از انواع بازی های کودکان – ویژگی زندگی مدرن – سیطره رسانه – وقت گیربودن بازی – تعدادکم بچه ها – مشارکت والدین دربازی – داشتن تنوع – واقعی و طبیعی بودن بازی – درمعرض دید بودن بازی – رقابتی بودن بازی – زمینه ساز خلاقیت – نتیجه بخش بودن بازی – انتخابی باشد نه تحمیلی – بچه شدن والدین در هنگام بازی
پیش نیاز مطالعه کتاب: کتاب اول و دوم و سوم (( من دیگر ما ))