وجه بیان:
از یک منظر ادعیه را میتوان به دو بخش تقسیم نمود: یکی ادعیهای که مناجات هر فرد با خداست مانند دعای کمیل، خمسه عشر، مناجات شعبانیه و ... ؛ دیگر دعاهایی که ولایت و امامت در مضمون آنها مطرح است مانند دعای عهد، دعای الهی عظم البلاء ... .
از دعاهای مشهور که خواندن آن در دوران غیبت حضرت مهدی (عج) فراوان مورد سفارش قرار گرفته دعای عهد است. به نظر میرسد چون دعای عهد بهمنزله تعهد و بیعت و اعلام وفاداری به امام عصر& است، هرگز از گردن ما ساقط نمیشود؛ بنابراین به قرینهای که در متن این دعا وارد شده است مناسب است که هر زور مخصوصاً اول روز خوانده شود: «اللَّهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَةِ یَوْمِی هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَیَّامِی عَهْداً وَ عَقْداً وَ بَیْعَةً لَهُ فِی عُنُقِی»
هدف شناختی:
با دعای عهد به عنوان نماد ادعیهای که پیرامون اهلبیت(ع) و علیالخصوص امام زمان(غج) است و اهمیت ویژه آن آشنا میشود.
با سند و تاریخ این دعا آشنا میشود.
با مفاهیم و معانی فرازهای این دعا، مانند انتظار دائمی برای ظهور ایشان، آمادگی مداوم برای یاری امام زمان(عج) آشنا میشود
هدف عاطفی:
علاقه و توجه فراگیران به امام زمان & احساس مسئولیت نسبت به ایشان افزایش مییابد.
هدف رفتاری:
سعی در خواندن هر روز دعای عهد میکند.
با امام زمان خود تجدید عهد میکند.
جملات کلیدی:
دعای عهد: «اللَّهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَةِ یَوْمِی هَذَا وَ مَا عِشْتُ مِنْ أَیَّامِی عَهْداً وَ عَقْداً وَ بَیْعَةً لَهُ فِی عُنُقِی لَا أَحُولُ عَنْها وَلَا أَزُولُ أَبَداً؛ خدایا در صبح این روز و تا زندگی کنم از روزهایم، برای آن حضرت بر عهدهام، عهد و پیمان و بیعت تجدید میکنم که از آن، رو نگردانم و هیچگاه دست برندارم».
دعای عهد: «اَللّـهُمَّ اَرِنیِ الطَّلْعَۀَ الرَّشیدَۀَ، وَ الْغُرَّۀَ الْحَمیدَۀَ وَ اکْحُلْ ناظِری بِنَظْرَۀ منِّی اِلَیْهِ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُ وَ سَهِّلْ مَخْرَجَهُ، وَ اَوْسِعْ مَنْهَجَهُ وَ اسْلُکْ بی مَحَجَّتَهُ؛ خدایا بنمایان به من آن جمال ارجمند و آن پیشانى نورانى پسندیده را و سرمه وصال دیدارش را به یک نگاه به دیدهام بکش».
«تجدید عهد، مایۀ ثبات و کمال محبت و اخلاص و ایمان شخص میشود».
کلیدواژه:
شرح دعای عهد ▪ دعای عهد در کلام بزرگان ▪ دعای عهد
سؤالاتی که ارائه این عنوان به آنها پاسخ میدهد
دعا عهد نماد چیست و چه اهمیتی دارد؟
دعای عهد از چه کسی نقل شده و چه ثوابی برای آن وجود دارد؟
معنا و مفهوم فرازهایی چون انتظار دائمی برای ظهور ایشان، آمادگی مداوم برای یاری امام زمان و ... چیست؟