وجه بیان:
باید دانست که قرآن یک کتاب علوم طبیعی نیست، اما بعضاً مثالهایی را در راستای موارد تربیتی و تصدیق الهی بودن آن آورده شده است. همچنین در آیات متعددی از قرآن کریم به مباحث علمی اشاره شده است. ازآنجاکه بسیاری از مفاهیم علمی در زمان نزول قرآن کشف نشده بود و بشر قرنها بعد پی به بخشی از اعجاز علمی قرآن برد، طرح این مطالب علمی و اخبار غیبی در قرآن از جنبههای اعجاز علمی این کتاب آسمانی محسوب میشوند. در این عنوان سعی شده تا متربی با برخی از اعجازهای علمی قرآن آشنا شود و قرآن را بهعنوان یک کتاب منحصربهفرد آسمانی بیابد.
هدف شناختی:
با برخی از اعجازهای علمی قرآن آشنا میشود.
با برخی تفاوتهای دیگر قرآن با دیگر کتب آسمانی آشنا میشود.
هدف عاطفی:
با قرآن انس بیشتری میگیرد و از تدبر در آن لذت میبرد.
هدف رفتاری:
در هنگام تلاوت قرآن به معنا و مفهوم آیات توجه بیشتری مینماید.
مطالعه منظم و مستمر قرآن را جز برنامه روزمره خود میگذارد.
جملات کلیدی:
قرآن کریم: «الَّذِی خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیاةَ لِیبْلُوَکمْ أَیکمْ أَحْسَنُ عَمَلًا ۚ وَهُوَ الْعَزِیزُ الْغَفُورُ (۲) الَّذِی خَلَقَ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ طِبَاقًا ۖ مَا تَرَیٰ فِی خَلْقِ الرَّحْمَٰنِ مِنْ تَفَاوُتٍ ۖ فَارْجِعِ الْبَصَرَ هَلْ تَرَیٰ مِنْ فُطُورٍ (۳) ثُمَّ ارْجِعِ الْبَصَرَ کرَّتَینِ ینْقَلِبْ إِلَیک الْبَصَرُ خَاسِئًا وَهُوَ حَسِیرٌ (۴) وَلَقَدْ زَینَّا السَّمَاءَ الدُّنْیا بِمَصَابِیحَ وَجَعَلْنَاهَا رُجُومًا لِلشَّیاطِینِ ۖ وَأَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابَ السَّعِیرِ (۵)؛ خدایی که مرگ و زندگانی را آفرید که شما بندگان را بیازماید تا کدام نیکوکارتر (و خلوص اعمالش بیشتر) است و او مقتدر و بسیار آمرزنده است. آن خدایی که هفتآسمان بلند را به طبقاتی منظم بیافرید و هیچ در نظم خلقت خدای رحمان بینظمی و نقصان نخواهی یافت، باز بارها به دیده عقل بنگر تا هیچ نقص و خلل هرگز در آن توانی یافت؟ باز دوباره به چشم بصیرت دقت کن تا دیده خرد زبون و خسته (نقصی نیافته) بهسوی تو باز گردد و ما آسمان دنیا را به چراغهای انجم رخشان زیب و زیور دادیم و به تیر شهاب آن ستارگان شیاطین را راندیم و عذاب آتش فروزان را بر آنها مهیّا ساختیم.» (ملک - ۵ الی ۱)
پیامبر اکرم (ص): «اِنّ للقرآن ظهرا و بطنا و لبطنه بطنا الی سبعة ابطن؛ قرآن ظاهر و باطنی دارد و برای باطن آن تا هفت بطن وجود دارد» (جامع الاسرار و منبع الانوار، ص ۱۰۴).
قرآن از حیث محتوا، مصونیت از تحریف، جامعیت، انسجام و... با دیگر کتب حتی کتب آسمانی متفاوت است.
کلیدواژه:
قرآن معجزه پیامبر خاتم صلیالله علیه و آله و سلم - جنبههای اعجاز علمی قرآن - تفاوت قرآن و دیگر کتب آسمانی
سؤالاتی که ارائه این عنوان به آنها پاسخ میدهد:
برخی از اعجازهای علمی قرآن کداماند؟
تفاوت قران با دیگر کتب آسمانی چیست؟