وجه بیان:
از آنجا که در ادبیات دینی دوستی با خدا در اوج دوستیها است لذا به دنبال آن دوستی، دوستی پیامبر اکرم(ص) و اهلبیت(ع) و به تبع آن دوستی با مؤمنین شکل میگیرد. پس دوستی انسان با مؤمنین در دورههای مختلف زندگی ذیل مفهوم تولی و تبری تعریف خواهد شد.
از مهمترین ملاکهای عاقبتبهخیری یا عاقبت به شری، دوست و همراه است و تأثیر بسیار عمیق دوست تا آنجایی است که برخی از احادیث راه شناخت هر فرد را در شناختن دوستان آن فرد میدانند چراکه رنگ گرفتن از دوست موضوعی است که نمیتوان آن را تعدیل کرد.
باید توجه داشت که اگر عواطف دوستانه بر منطق غلبه پیدا کند و اگر آن دوست از دوستان شیطانی باشد، آثار بد و نتیجههایی زیانبار خواهد داشت.
در این جلسه شرح و بسط ملاکهای دوستی با خوبان بیان میگردد.
هدف شناختی:
بهترین نوع دوستی را دوستی بر پایه توحید میداند.
اهمیت دوست خوب را در سرنوشت و عاقبتبهخیری خود میفهمد.
با ویژگیهای دوست خوب آشنا میشود
هدف عاطفی:
علاقهمند به بهرهگیری از ویژگیهای دوستان خوب میشود.
نسبت به دوستیهای درون جلسه علاقهمندتر میشود.
هدف رفتاری:
در ملاکهای خود در خصوص انتخاب دوست تجدیدنظر میکند.
جملات کلیدی:
قرآن کریم: «صِبْغَۀَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَۀً وَ نَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ؛ رنگ خدایی (بپذیرید! رنگ ایمان و توحید و اسلام؛) و چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است؟! و ما تنها او را عبادت میکنیم» (بقره - 138).
امام علی (ع) : « خلیل المرء دلیل عقله و کلامه برهان فضله؛ دوست هرکس راهنمای عقل اوست و سخن او دلیل فضل او» (غرر الحکم، ج 1، ص 399، ش 51).
امام حسن (ع) : «مَن أَحَبَّکَ نَهاکَ وَمَن أَبغَضَکَ أَغراکَ؛ دوست واقعی تو کسی است که تو را از بدی ها باز دارد و دشمنت کسی است که تو را به بدیها و شرارت تحریک کند» (بحار الأنوار، 78 / 91 / 95).
کلیدواژه:
دوستی با خوبان ▪ دوست خوب ▪ همنشین خوب
سؤالاتی که ارائه این عنوان به آنها پاسخ میدهد
بهترین نوع دوستی کدام است؟
دوست خوب چه نقشی در سرنوشت افراد ایفا میکند؟
دوست خوب چه ویژگیهایی دارد؟